به گزارش مشرق، راسموسن دلیل این پیشنهاد به یلدریم را بحران بوجود آمده میان ترکیه و هلند دانسته است.
از سوی دیگر نیز"ژان مارک ایرو" وزیر امور خارجه فرانسه طی سخنانی از ترکیه خواست تا از تشدید اوضاع با تعدادی از کشورهای اتحادیه اروپا خودداری کرده و از خود خویشتنداری نشان دهد.
تغییرات اخیر در قانون اساسی ترکیه که از جمله به افزایش اختیارات رئیسجمهوری میانجامد، با انتقادهایی در اروپا روبهرو شدهاست.
پیش از این دولت هلند، مجوز فرود هواپیمای وزیر خارجه ترکیه را لغو کرده بود. «مولود چاووشاوغلو» قصد داشت برای تشویق مهاجران ترک به رایدادن به تغییرات قانون اساسی، در هلند سخنرانی کند.
این نخستین بار نیست که سخنرانی یا برنامه تبلیغاتی همهپرسی قانون اساسی ترکیه، در یکی از کشورهای اروپایی لغو میشود و پیش از این نیز اجرای برخی از برنامهها در آلمان، اتریش یا سوئیس متوقف شده بود.
رئیسجمهوری ترکیه، ساعتی پس از لغو مجوز فرود هواپیمای چاووشاوغلو به هلند، هلندیها را «بقایای نازیها» و «فاشیست» نامیده بود. اردوغان قبل از این گفتهها، دولت آلمان را نیز «نازی» خطاب کرده بود.
مقامهای هلند گفته بودند جلوگیری از سفر چاووشاغلو به دلیل «خطر برای نظم و امنیت عمومی» صورت پذیرفته است. نخستوزیر هلند، تشبیهات اردوغان را «اظهاراتی ابلهانه» توصیف کرده وزیر خارجه آلمان نیز گفته بود این سخنان تنها به پیچیدهتر شدن روابط طرفها میانجامد.
وزارت خارجه ترکیه گفته سفارت و کنسولگری هلند در آنکارا «بهدلایل امنیتی» تعطیل شده و از سفیر هلند نیز خواسته فعلا به ترکیه برنگردد.